El Cant de la Xitxarra

música i desfici

Què?

El Cant de la Xitxarra [CX] és un programa de ràdio que s'emet en UPV Ràdio, en el 102.5 de la FM de València i la seua àrea metropolitana, cada divendres a les 16:30h i cada dilluns al migdia (en edició repetida), i en Indie Go radio, una ràdio independent de Buenos Aires, els diumenges a les 20:00h (hora d'Argentina).

CX existix com a programa de ràdio i podcast des de 2002. Té un format de sessió musical que no es lliga a cap estil però que inclou principalment música en lliure descàrrega o en llicència Creative Commons.

Quí?

CX està conduit per Eduardo Vendrell Vidal.

Porte fent ràdio com a aficcionat i de manera intermitent des de 1985, quan vaig formar part d'una iniciativa de ràdio en l'IES Eduardo Primo de Carlet, en el context d'una setmana cultural, gestionant la programació, fent una espècie de magazín matiner i amb la retransmissió de la final de la Copa d'Europa de basket entre el Real Madrid i la Zibona de Zagreb (potser la primera retransmisió esportiva en valencià?).

Més tard a una ràdio local de Carlet, Ràdio Matamón, amb un programa musical que canviava sovint i conscientment de nom, però no de format ni d'hora d'emisió.

Desprès de manera continuada des dels primers 2000, en Radio Fi, la ràdio del que era la Facultat d'Informàtica de la UPV, autogestionada pels estudiants, amb un programa que es deia Tempus Fugit, sempre en format musical.

Més tard, quan Ràdio Fi es va integrar en la actual UPV Ràdio, en 2002, ja amb El Cant de la Xitxarra.

Quan i cóm?

El Cant de la Xitxarra es pot escoltar des d'una ràdio convencional, en UPV Ràdio, en el 102.5FM en València i àrea metropolitana, o bé en format podcast des de qualsevol dels següents enllaços:


CX en el repositori de programes d'UPV Ràdio
Ací pots escoltar cada programa emès des de la temporada 2009-2010.

CX

CX en el streaming en directe d'Indie Go radio
Ací pots escoltar el programa cada diumenge a les 20:00h (hora d'Argentina).

CX

CX en iVoox
Ací tens el canal on pots escoltar les sessions setmanals i subscriure't.

CX

CX en Mixcloud
Cada setmana tens ací la sessió per a que pugues escoltar-la on vullgues i quan vullgues.

CX

CX en Apple Podcasts
Cada setmana una sessió nova. Ací pots subscriure't i escoltar el programa en format podcast, com vullgues i quan vullgues.

CX

CX en TuneIn
El programa en una plataforma de ràdio i podcasts en streaming, per a que et susbscrigues i l'escoltes com vullgues i quan vullgues.

CX

Contacta

Pots contactar amb El Cant de la Xitxarra per correu electrònic o be per xarxes socials.